In de Westhal van het voormalige ENKA gebouw verrijst langzaam maar zeker De Fietser, het belevingscentrum van Batavus, Juncker Bike Parts, KOGA, Loekie, Sparta en Van Nicholas. De Fietser is geopend in het najaar van 2016. Naast de verbouwing in Ede, wordt er online ook hard gewerkt om voor De Fietser een ultieme fietsbeleving te creëren. De nieuwe website van De Fietser is gelanceerd. Een mooi moment om u verder over De Fietser te informeren. 

Beleef, test en kies
In De Fietser kunnen bezoekers fietsen beleven, bekijken en testen. De merken krijgen een prominente plek met een eigen merkwereld, waarin het merk en haar producten optimaal worden gepresenteerd. Alles wat er te weten is over e-bikes, is te vinden in de e-bike wereld. Bovendien kunnen bezoekers uitgebreid fietsen testen op de testbaan van maar liefst een halve kilometer lang en zo de beste keuze maken. 

Museum en horeca
Nederland en fietsen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en die rijke historie wordt in een compact museum op een originele manier getoond. In een professioneel belevingscentrum horen ook faciliteiten zoals een auditorium en horeca. Voor de horeca werkt De Fietser samen met een zeer professionele horeca exploitant. In het auditorium wordt de bezoeker meegenomen in een film die de veelzijdigheid van Nederland als fietsland laat zien.

Uniek energieneutraal monument
Naast beleving, draagt De Fietser haar steentje bij aan duurzaamheid. Dit gebeurt al tijdens de verbouwing, want het gebouw wordt energieneutraal gerestaureerd. Hierbij blijft het karakter van het monument zoveel mogelijk behouden. De Fietser wordt aangesloten op een centrale voor bio-energie in Ede. De hal van 9000 m2 wordt verwarmd met biomassa, waardoor er geen uitstoot van CO2 is. Daarnaast wordt het dak van de Westhal voorzien van zonnepanelen. De verwachting is dat hiermee meer energie wordt opgewekt dan nodig is voor De Fietser. Met de extra energie, die wordt terug geleverd aan het net, kunnen 50 huizen worden voorzien van elektriciteit.

De online Fietser
Op www.defietser.nl staat meer informatie over De Fietser. Hier kunnen bezoekers zich ook alvast oriënteren op de juiste e-bike voordat ze naar De Fietser komen. Deze website wordt steeds verder doorontwikkeld. Bijvoorbeeld met een afsprakenplanner, waarmee bezoekers een testrit in De Fietser kunnen plannen. Ook worden online de collecties van de merken van Accell Nederland op één plek samengebracht. 

De Fietser is inmiddels ook te vinden op social media. 

Wordt vervolgd!